Wednesday, May 28, 2008

Save Skrien!

I didn't even notice this startling news: apparently, the Dutch government is thinking of withdrawing its subsidy for Skrien, now in its 40th year of publication, due to budget cuts or something. It's the only serious film mag the Netherlands has, and a safe haven for mediastudies scholars.

The following pressing letter was sent out through the film and television industry mailing lists. It’s in Dutch, it basically states that if you want to offer your declaration of support for their cause, do it today on skrien2008 @ gmail.com.


Skrien reddingsplan 2008 – Ondersteuningsbrief


Beste filmliefhebber,


Waarschijnlijk heeft u al via de media vernomen dat de Raad voor Cultuur aan het ministerie van OC&W heeft voorgesteld Skrien niet langer te subsidiëren. Dat betekent kort gezegd het einde van Skrien.


Wij denken dat er nog ruimte is om de Raad voor Cultuur en het ministerie van mening te doen veranderen. We vragen daarom of we uw naam onder onderstaande brief mogen zetten. Daarmee kan Skrien laten zien een gewaardeerd onderdeel te zijn van de Nederlandse filmwereld.


De brief zal worden aangeboden aan de Raad voor Cultuur en het ministerie en online worden gezet op de website van Skrien.


We hopen dat u deze mail wilt doorsturen aan collega’s en vrienden in de Nederlandse film- en televisiewereld. Mocht u hierdoor deze mail meer dan eens ontvangen, dan vragen we uw begrip. We hebben helaas weinig tijd en er staat veel op het spel; daarom maken we gebruik van deze methode.


We hopen dat u in een e-mail aan skrien2008 @ gmail.com wilt bevestigen (onder vermelding van uw naam en functiebeschrijving) dat wij uw naam aan onderstaande brief mogen toevoegen. Het liefst voor 29 mei, zodat de brief op tijd is voor de deadline van het beroep bij de Raad voor Cultuur. Maar ook daarna zijn nieuwe namen welkom: de definitieve beslissing van het ministerie valt pas in september.

Bij voorbaat dank,


André Waardenburg en Kees Driessen

hoofd- en eindredactie Skrien

No comments: